Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Truck kantelt en vat vuur op E34 Oud-Turnhout

Truck kantelt en vat vuur op E34 Oud-Turnhout
Beeld Jef Van Nooten

Op de E34 is sinds 18.30 uur de snelweg niet langer volledig versperd richting Antwerpen ter hoogte van Oud-Turnhout, na het ongeval met een vrachtwagen eerder op de middag. De vrachtwagen, geladen met wortelen, brandde volledig uit. De rechterrijstrook is wel nog versperd, maar het verkeer kan er dus intussen langs en de files lossen stilaan op.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13u30. De vrachtwagenchauffeur kon zelf uit de cabine kruipen. Hij bleef ongedeerd. De hevige brand ontstond pas nadat de trucker zichzelf in veiligheid had gebracht.

De trekker-oplegger met Nederlandse nummerplaat was geladen met wortelen. De vrachtwagen kreeg een klapband, reed in de berm, raakte een signalisatiebord en is daarna op de snelweg gekanteld, waarna het gevaarte in brand vloog. De brandweer heeft het vuur geblust, behalve de dieseltank. De hulpdiensten laten deze gecontroleerd uitbranden.

Wie over lange afstand naar Antwerpen reed, kreeg de raad om te rijden via de E19. Ter plaatse moest alle verkeer op de E34 richting Turnhout de snelweg verlaten via uitrit 25 Oud-Turnhout. Bestuurders moesten dan de calamiteitenroute met letter L tot oprit 24 Turnhout-Centrum volgen, waar ze opnieuw de snelweg op konden.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Truck kantelt en vat vuur op E34 Oud-Turnhout
Beeld Jef Van Nooten