© BELGA

Man steelt “voor de grap” bestelwagen van koerier Bpost

Een man van 44 heeft vrijdag “voor de grap” een bestelwagen van Bpost gestolen in Antwerpen. Toen de politie hem aan de kant zette en in de handboeien sloeg, bleek hij gedronken te hebben en ambtelijk geschrapt te zijn.

dvd

Vrijdagmiddag werd een patrouille van de Antwerpse politie op de Amerikalei aangesproken door omstaanders. Een medewerker van Bpost was er het slachtoffer geworden van een autodiefstal. De man was een pakket gaan afleveren en merkte dat er iemand in zijn voertuig was gekropen waarna de onbekende er met de camionette vandoor ging.

De postbode probeerde het voertuig nog tegen te houden door aan de deurklink te gaan hangen en raakte daarbij lichtgewond. “Onze mensen hebben meteen de achtervolging ingezet”, aldus de politie. “De camionette werd aangetroffen in de Lange Lozanastraat, de verdachte was bezig het handschoenenkastje te doorzoeken.”

De politie kon de man (44) uit het voertuig halen en hem handboeien. “De man bleek ambtelijk geschrapt en verklaarde dat het om een grapje ging”, zegt de politie. “De man bleek bovendien onder invloed van alcohol. Hij werd gearresteerd.”

De postbode werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER