Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Spider-Man.Beeld Cristian Bortes

Spider-Man 2, een documentaire over kunstmatige intelligentie en Buurman, wat doet u nu?: er is weer voor elk wat wils op tv deze avond. Dit zijn onze tips om uw avond te plannen. Het volledige overzicht vindt u hier

Spider-Man 2

Spectaculaire sequel die zijn voorganger overtreft en bekroond werd met een Oscar voor beste visuele effecten. Met opnieuw Tobey Maguire en Kirsten Dunst in de hoofdrollen.

Peter Parker heeft het alsmaar moeilijker om een evenwicht te vinden tussen zijn leven als student en zijn geheime leven als superheld. Hij overweegt om zijn Spider-Man-pak in de vuilnisbak te gooien, tot de stad wordt geterroriseerd door dokter Octavius. Na een mislukt experiment is de dokter op hol geslagen en als monsterrobot richt hij een ravage aan.

Om 20.40 uur op CAZ. 

Une histoire simple

Vijfde samenwerking tussen Romy Schneider en regisseur Claude Sautet, die de rol van Marie op Schneiders fiere maar fragiele lijf schreef. Het leverde haar een tweede César voor beste actrice op.

De 40-jarige Marie is gescheiden van Georges, met wie ze een zoon heeft: Martin. Wanneer ze zwanger raakt van haar minnaar Serge, besluit ze een abortus te laten uitvoeren en Serge te verlaten.

Om 20.50 uur op Arte. 

More Human than Human

Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, veelal onbewust, al een relatie mee. Zo vinden we het normaal dat we kunnen praten tegen de spraakassistent in onze telefoon en dat we dan ook nog antwoorden krijgen. Wijlen kosmoloog Stephen Hawking maakte zich echter zorgen over deze technologische evolutie. Zal KI de mensheid in de toekomst overbodig maken?

Om 20.55 uur op NPO 2. 

Wijlen kosmoloog Stephen Hawking maakte zich zorgen over kunstmatige intelligentie.Beeld AFP

Buurman, wat doet u nu?

Human-interestreeks waarin Cath Luyten naar aanleiding van 60 jaar popmuziek in Nederland en Vlaanderen langsgaat bij zes iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden.

Vandaag bezoekt ze Will Ferdy, die op zijn 91ste nog steeds zelfstandig woont. Hij neemt haar mee naar zijn boezemvriendin Jo Leemans, praat openlijk over zijn seksuele geaardheid en zijn geloof en laat Luyten kennismaken met zijn ex-partners.

Lees ook: Zou er één kijker niét mee glimlachen met Cath Luyten?

Om 21.25 uur op Eén.

Cath Luyten bij Guido Belcanto. Deze week is Will Ferdy aan de beurt.Beeld © VRT - 2018

Wrong Man

Amerikaanse documentairereeks van Joe Berlinger waarin een team van experten de rechtszaken herbekijken van enkele gevangenen die al tientallen jaren achter de tralies zitten, maar nog steeds beweren onschuldig te zijn.

Op zijn zestiende al kreeg Evaristo Junior Salas een gevangenisstraf van dertig jaar voor een misdaad waarvan hij zegt dat hij die niet gepleegd heeft. Een team moet onderzoeken of Salas terecht of niet in de gevangenis zit.

Om 23.10 uur op Canvas.