Canadese politie geeft beelden vrij van man die beschuldigd wordt van moord op Belgische toeriste

De Canadese politie heeft beelden verspreid van de man die beschuldigd wordt van de moord op de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28). Het gaat om een 27-jarige Canadees.

gjs

Amélie Sakkalis, een 28-jarige toeriste uit Doornik, werden op 22 augustus ten noorden van het Canadese dorpje Boston Bar aangetroffen. Vermoord, zo bleek al snel, een dag nadat ze in Vancouver aangekomen was. Dat bleek uit het laatste bericht dat ze op Facebook gepost had.

“Hallo! Ik kom vandaag aan in Vancouver. Omdat alle herbergen goed vol lijken te zitten, vroeg ik me af of iemand mij voor de nacht thuis wil ontvangen”, schreef ze, “een zetel is meer dan voldoende. :-) En als iemand morgen richting Vancouver Island gaat: ik betaal graag mee voor de benzine!”

Het was het laatste teken van leven dat Sakkalis gaf op de dag van haar overlijden. De jonge vrouw was al sinds november vorig jaar op doorreis in Canada. Eerst in Oost-Canada, met een bezoek aan de Niagara Falls. Om uiteindelijk via de Rocky Mountains in het westelijke Vancouver Island te eindigen. Het waren de laatste dagen van haar droomreis. Maar plots liet ze niets meer van zich horen.

Chevrolet

De politie beschouwde de zaak meteen als prioritair. Ze haalde alles uit de kast, maar het verliep moeizaam omdat er geen papieren gevonden werden in de kleding van de Belgische. Daardoor duurde het even voor het lichaam geïdentificeerd kon worden.

Nu is er een doorbraak in de zaak. “De speurders van het speciaal daarvoor opgerichte onderzoeksteam hebben in minder dan vier weken significante bewijzen gevonden met betrekking tot de moord”, aldus Frank Jang, woordvoerder van de Canadese politie. Daardoor kon de 27-jarige Sean McKenzie opgepakt worden. Hij is in beschuldiging gesteld van moord en verschijnt op 19 september voor een rechter in Canada. “De familie van Amélie is op de hoogte gebracht”, zegt Jang. “Hopelijk zal dit hen steunen in hun rouwproces.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer