© vdaa

Politie moet ingrijpen bij inbeslagname van auto door deurwaarder

De Antwerpse politie is maandagmiddag massaal ter plaatse moeten komen bij een incident in de Heer van Bergenstraat op Linkeroever. Toen een deurwaarder een personenwagen, waarop bewarend beslag was gelegd, wilde laten wegtakelen, ging de eigenaar van de wagen volledig door het lint.

vdaa, sare

De man van Angolese origine klom op het takelvoertuig en maakte de spankabels opnieuw los en nam ze mee in zijn woning. De deurwaarder riep vervolgens de hulp in van de politie. Dat werkte bij de man als een rode lap op een stier. Hij haalde uit met een koevoet en de politie moest pepperspray gebruiken om de man te overmeesteren.

Politiewoordvoerder Willem Migom: “De man bedreigde ook de deurwaarder, de man van de takeldienst en onze mensen met een koevoet.” Toen de man al overmeesterd was kwam ook zijn echtgenote buiten van haar oren maken. De vrouw keerde zich met een baby op de arm tegen de politie. “Ze probeerde de politie te slaan en liep ook door de wolk pepperspray”, aldus Migom. De politie kon de baby afnemen en arresteerde ook de vrouw. Het kindje werd voor controle naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. “Er werd een melding opgemaakt van een verontrustende opvoedingssituatie”, zegt Migom.

© vdaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER