De Hongaarse premier Viktor Orban
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban © AP

Orban wil geen Europese grenswachters in Hongarije

BuitenlandDe Hongaarse premier Viktor Orban is sterk gekant tegen de inzet van Europese grenswachters aan de Europese buitengrenzen. Hij beschouwt het voorstel van de EU-Commissie daarrond als een aanval op de soevereiniteit van zijn land.

40 reacties

  • leppens victor

    6 jaar geleden
    Orban is niet achterlijk,met Frontex aan het roer is Hongarije binnen de korste keren overspoeld met migranten. Mvg. Een inwoner van Veszprém
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    orban wil gewoon zijn eigen zakken vullen met de EU centen, en inderdaad de EU bende is zelf ook voor geen haar te betrouwen. Dat hebben ze al meermaals bewezen!!! Afschaffen dat EU gedoe en terug naar de eigen landen en waarden, met grenzen dicht. Wie er niet moet zijn zonder papieren komt er niet in.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    en gelijk heeft ie! de e.u frontex operatie op de middellandse zee doet maar 1 ding: dobbermigranten voor de kust oppikken en ze honderden km verder in europa afzetten. en dat met militaire boten.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Van Orban weet je waarvoor hij staat, voor zijn eigen volk, van die EU-kliek heb je nog steeds geen enkel beeld waarvoor ze echt staan, wie ze aanstuurt en wat hun uiteindelijk doel is, als je maar de minste kritiek hebt op hun ondoorzichtig en autocratisch beleid dan ben je al een populist.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Hongarije houdt zo zijn land "schoon". Het "systeem" verhindert dat wij ook voor Orban zouden kunnen kiezen. Je zou anders wat zien. Sommigen worden "dictators" genoemd maar wij mogen zelfs niet stemmen op wie we willen.