ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse overheid controleert of stints beïnvloed worden door straling spoorweginstallaties na drama in Oss

De Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoeken of elektrische bolderkarren beïnvloed worden door de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS. De fabrikant van de stint die vorige week betrokken was bij een ongeval op het spoor in Oss, kondigde ook aan dat hij alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn zal laten controleren op onregelmatigheden. 

5 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Kan de jeugd van tegenwoordig geen half uurtje meer te voet stappen langs de openbare weg? De vorige generatie was al een “achterbank-generatie”. Nu een bolderkar-generatie?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Rond de pot draaien om verantwoordelijkheid te ontlopen
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Goed dat zoveel mogelijk elementen aangebracht en onderzocht worden ! maar...wat met het geschreeuw...ik kan niet remmen...(versus) ... stil vallen onder de stroomkabels van het spoorwegnet. En kan dat dan gebeuren bij personenwagens met al hun elektronische snufjes ?
  • guy muis

    6 jaar geleden
    ik heb nog geen probleem gehad met het oversteken van een spoorweg met mijn mini segway
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Die karren hebben hun plaats niet op de openbare weg, want ze zijn te breed en te zwaar. Ze zouden alleen toegelaten mogen worden binnen in de school op de speelplaats of in pretparken en op privéterreinen. Meer niet.