PN
Volledig scherm
© PN

Een brulboei die 18 dagen bleef, een coach die de fans groette na een 0-9-nederlaag en... Trond Sollied: ook deze clubs haalden een onbekende buitenlander binnen

Belgisch voetbalAA Gent haalt met de Deen Jess Thorup (48) een nobele onbekende binnen als opvolger van Yves Vanderhaeghe. Een risico? Vijf voorbeelden uit het verleden leren dat een onbekende buitenlander tíjdens het seizoen naar België halen als nieuwe coach, meestal enkel tot wat 'instant' successen leidt. Of tot een absolute catastrofe, zoals bij Eupen met de Italiaanse brulboei Eziolino Capuano. Afwachten wat het wordt met Thorup en AA Gent, al hebben de Buffalo's wel het verleden mee. Met Trond Sollied toverden ze bijna twee decennia terug zelf een 'nobody' uit de hoge hoed als nieuwe trainer. Met goed gevolg. 

7 reacties

  • Carlos Coltrane

    5 jaar geleden
    Snap dat totaal niet, er lopen genoeg kundige trainers rond in België. In Engeland idem dito, maar nee hoor, er moet een trainer rondlopen die als een halve gek krijst en rent langs de lijn ( Kijk mij eens begaan zijn met deze club) Camera bewuste trainers, ik vind ze verschrikkelijk dat theatrale gedoe langs de lijn. Een zeer slecht voorbeeld voor de voetballerij, hoe kan zo’n trainer een voetballer vertellen hoe hij zich moet gedragen op het plein, terwijl hij het slechte voorbeeld geeft ?
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    alain leynaert zegt dat hij denkt dat Club Brugge niet nog kan voort doen met Leko...laten we dat correct corrigeren tot "Denk niet dat Club Brugge nog kan voort doen".
  • Ivan Beelaert

    5 jaar geleden
    Ze zijn misschien nog niet zo dom bij Gent door een buitenlander te nemen , nu wetende wat hier allemaal gaande is in onze competitie. Als ze nu nog iemand nemen die wel verstand heeft van voetbal transfers zitten ze goed en geen zwemleraar.
  • Johan Verhoeven

    5 jaar geleden
    @Rudy en Jean Paul: het artikel gaat specifiek, zoals de titel zegt, over buitenlandse trainers in de Belgische competitie. Nogal wiedes dat er niet over Belgische trainers gesproken wordt. Misschien eerst aandachtig lezen.
  • Rudy Mestdag

    5 jaar geleden
    En geen enkele Belgische trainer te zien . Waar ze misschien allemaal in verlof ?