De Australia Square Kilometre Array Pathfinder of ASKAP
Volledig scherm
De Australia Square Kilometre Array Pathfinder of ASKAP © AFP

Australische wetenschappers detecteren recordaantal mysterieuze radioflitsen uit de ruimte

Astronomen hebben met een radiotelescoop in het westen van Australië vorig jaar twintig mysterieuze en krachtige "fast radio bursts" alias radioflitsen ontdekt. Dat is dubbel zoveel als het aantal dergelijke signalen dat sinds een eerste waarneming in 2007 is gedetecteerd.

8 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Karel en Paul, ga samen op café verbitterd tegen elkaar doen, dit gaat over wetenschap. Inderdaad Bernd, heel het heelal wekt straling op, in diverse frequenties. Dit hoeft niks te betekenen.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Paul Boutsen: eerder nva die dit gaat opeisen om nieuwe belastingen te heffen. Want het is de schuld van groen of rood of brussel of wallonie of Europa of..... en moet dus belast worden!
  • mich lee

    6 jaar geleden
    franky van damme:hoe ga je in de ruimte lawaai maken? Veel geluk...
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Zulke flitsen kunnen 1001 oorzaken hebben en het is goed, dat de wetenschap ze onderzoekt, gezien de hoge hoeveelheid energie die ze kunnen vormen, maar laten we dat aan de wetenschap. Radioflitsen zoals uit een radioapparaat zijn wel totaal uitgesloten, aldus geen enkele aanduiding van leven (kan ook niet gezien de massa aan energie die ze transporteren).
  • franky van damme

    6 jaar geleden
    nooit eens aan gedacht dat ons eigen ruimtepuin ook lawaai kan maken en/of signalen kan veroorzaken?