Ontploffingsgevaar in Oudenburg door gaslek: scholen en stadscentrum geëvacueerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Oudenburg is het centrum van de stad ontruimd door een gaslek. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd want er dreigt ontploffingsgevaar. In de kelder van de bibliotheek in de Hoogstraat zou vanochtend een gaslek ontstaan zijn. Alle kinderen van de vrije basisschool Heilige Familie en kinderdagverblijf Oogappeltjes werden geëvacueerd en zijn overgebracht naar sporthal Ter Beke.

In de loop van vanochtend werd de veiligheidszone uitgebreid, want ook de markt van de stad wordt afgesloten. Ook de Arnoldusschool wordt ontruimd: de leerlingen worden met een bus overgebracht naar Facq, een winkel in de Stationsstraat. Aan de omwonenden wordt gevraagd om hun huizen te verlaten.

"Het gemeentelijk noodplan is afgekondigd, het centrum van de stad wordt momenteel geëvacueerd en we zijn volop aan het overleggen met de hulpdiensten", zo zegt burgemeester Peter Velle van het West-Vlaamse Oudenbrug. "Het gaat om een honderdtal inwoners die geëvacueerd worden."

Er werd een crisiscentrum opgericht in cultureel centrum Ipso Facto, de brandweer coördineert vandaaruit de operatie. De oorzaak van het gaslek is nog niet bekend.

bron: Belga