Deze man is streng voor deelnemers ‘Expeditie Robinson’: “Zelfs als ze zeuren dat ze honger hebben”

Hoe komt het dat de deelnemers van ‘Expeditie Robinson’ quasi probleemloos overleven op een onbewoond eiland? Daar zit de Zuid-Afrikaan George Rox (42) voor veel tussen.

nadb

George Rox regelt al meer dan tien jaar alle praktische zaken bij ‘Expeditie Robinson’, zo schrijft Dag Allemaal dinsdag. “Ik kom altijd het eerst toe en ga steeds als laatste naar huis”, zegt hij. “Zo kies ik niet alleen de locaties, maar sta ik ook in voor de veiligheid van de kandidaten. Geloof me, dat is een berg werk.”

De moeilijkste taak is volgens George om aan de kandidaten duidelijk te maken wat ze wel en niet mogen eten. “Het is nog altijd de bedoeling dat ze eerst aan mij vragen of ze iets mogen opeten. Af en toe zorgt dat wel voor spanningen met de kandidaten, maar mijn woord is wet.”

“Ze luisteren niet altijd, hoor. Zo heb ik al meegemaakt dat een kandidaat iets at waardoor zijn gezicht een dag verlamd was. Gelukkig is het daarbij gebleven, want ik mag er niet aan denken dat er iemand zou doodgaan. Daarom ben ik ook zo streng, zelfs als ze zeuren dat ze honger hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer