Stroompanne verlamt hof van beroep in Antwerpen: cellen beveiligen onmogelijk, alle zittingen uitgesteld

© vdaa

Het hof van beroep aan de Waalsekaai in Antwerpen zit donderdagmorgen volledig zonder stroom. De zittingen, die normaal gezien om 9 uur zouden beginnen, kunnen voorlopig niet doorgaan. Er mag ook niemand het gebouw binnen.

Een oude hoogspanningscabine is uitgevallen, waardoor het hele gebouw zonder elektriciteit zit. Het is voorlopig wachten op een noodgenerator. Ook alle servers liggen plat, waardoor magistraten ook thuis niet kunnen werken. Omdat het cellencomplex niet beveiligd kan worden, liepen agenten gewoon over straat met de gevangenen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

“We zijn momenteel aan het wachten op een externe stroomgroep, maar de kans bestaat dat er deze voormiddag geen zittingen kunnen plaatsvinden. Er wordt nog naar een oplossing gezocht voor de kamer van inbeschuldigingstelling, want zaken met aangehoudenen zijn aan termijnen verbonden”, zegt Tom Hoorens, woordvoerder van het hof van beroep.

De Kamer van Inbeschuldigingstelling verhuist vandaag naar het justitiepaleis aan de Bolivarplaats. Ook alle gevangenentransporten worden omgeleid naar het Vlinderpaleis.

© JaTi

© vdaa

© vdaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen