Zestien jaar cel voor doodslag op alleenstaande vrouw die hem hulp bood

De rechtbank in Luik heeft donderdagochtend M.T., een man van 54, tot een celstraf van 16 jaar veroordeeld voor de doodslag op Carine Gérard, een vrouw van 54 uit Flémalle, in mei 2016. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde, omdat er vluchtgevaar bestaat.

gjs

Het slachtoffer werkte in een crèche en werd op 29 mei 2016 dood aangetroffen in haar woning, nadat ze meerdere keren was geslagen. Het onderzoek wees in de richting van T., een man die in de marge van de maatschappij leefde en die bevriend was geraakt met het slachtoffer, nadat deze alleenwonende vrouw hem hulp had aangeboden. Ze hadden op de avond van de feiten ruzie gekregen, waarop T. haar had doodgeslagen.

Volgens de aanklager stond de schuld van T. vast. De substituut betoogde dat de beschuldigde zich verraden voelde door het slachtoffer in verband met de hond die ze als huisdier hield. “Hij beet in de hand die hem voedde”, aldus de aanklager, die 18 jaar had geëist. De verdediging had voor een lichtere straf gepleit.

De rechters hielden rekening met de gewelddadige aard van de feiten, de narcistische en psychopathische persoonlijkheid van de beschuldigde, het feit dat er geen gerechtelijek antecendenten waren en de bijzondere context van de feiten, namelijk dat het ging om een conflict over de hond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen