© Jan Van der Perre

Werknemers TBC Post weer aan het werk: ’s ochtends nog staken, in de namiddag opnieuw post verdelen

De werknemers van TBC Post, die woensdag in staking gingen, hebben donderdagnamiddag het werk terug aangevat toen ze zagen dat hun loon gestort was. Het blijft afwachten of grote baas Thierry Brugma alle beloftes zal waarmaken.

brip

GVA+ Staking bij TBC Post in Deurne: “Het loopt hier de spuigaten uit”

De werknemers in het depot van TBC Post in Deurne zijn weer aan het werk. Woensdag waren ze nog vastbesloten: staken tot hun loon op hun rekening was gestort. Iets waar de werkgever al weken te laat mee was, niet voor de eerste keer. Daarbovenop kwam nog eens een waslijst aan andere gebreken en inbreuken. Na tussenkomst van de vakbond zat Brugma woensdag voor het eerst aan tafel, met de belofte dat het achterstallige loon donderdag op de rekeningen zou staan.

“Maar aan het begin van de dag hadden de werknemers hun loon nog altijd niet, dus werd er opnieuw gestaakt”, zegt Wim De Jonge van de socialistische transportbond BTB. Deze namiddag kregen sommige werknemers toch hun geld. “Ze hebben de laatste twee uur alsnog gewerkt. Hoe loyaal die mensen in deze omstandigheden blijven, is verbazingwekkend. Gelukkig hebben ze woensdag op hun strepen gestaan.”

Het is nu afwachten of de vakbonden en Brugma samen iets bereiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER