Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Staatsschuld stijgt met 2 miljard omdat schuld Infrabel erbij wordt geteld

De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd vrijdag. Daardoor groeit de schuld van de overheid met ruim 2 miljard euro of 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

17 reacties

  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Een land zo groot als een scheet met meer ministers dan een land als frankrijk, moet de dieperik ingaan, want "politiek" is tegenwoordig hetzelfde als witte boordcriminaliteit. Zie F35, USD waardecoupons, om maar van de rest niet te spreken.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Als gewone mens mag je toch ook nietmeer geld uitgeven dandat je hebt waarom regeringen dan wel.Anders kom ik in de problemen,maar bij hen draai ik er nog voor op.
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Tja, wat wil je als iedereen blijft traditioneel stemmen voor partijen die helemaal niets aan die schuld willen veranderen. Kan dus enkel groter worden want niemand wil echt snoeien in de uitgaven, dus ook de eigen postjes. Kijk maar eens naar onze eigen Vlaamse Regering. Schiet er nog ergens een Euro over, dan staan er direct 5 ministers klaar om die Euro er door te jagen.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Dus dankzij de "kracht der verandering" is de schuld minimaal opgelopen tot 10 miljard. En Jan Modaal maar betalen. Een beter attest voor deze regering van complete onbekwaamheid kan je niet krijgen.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Hoe kan zo'n bedrijf nu schulden hebben? Heb je al een goed gekeken wat zo'n treinticket kost en hoe weinig het personeel verdient? Schande! Vakbond, tijd om te staken. Leg dat "treinnetwerk" nog maar eens plat!