© jw

Huwelijk gaat voor: Isabel Vrancken past voor gemeenteraad Aartselaar

Isabel Vrancken werd zowel voor de Aartselaarse gemeenteraad als de Antwerpse provincieraad verkozen. Maar huwelijksplannen en cumulafspraken doen haar van het eerste mandaat afzien.

jw

Isabelle Vrancken (27) haalde 11.188 voorkeurstemmen voor N-VA in de provincieraadsverkiezingen, het vierde beste resultaat binnen de partij. Ze moet alleen minister Jambon, gedeputeerde en lijsttrekker Luk Lemmens en Linda Lauwers, tweede op de lijst, laten voorgaan. Vooraf had de partij haar als opvolgster voorgesteld van Katleen Van Hove, die om professionele redenen geen kandidaat meer was.

“De vijfde plaats op de lijst was een strijdplaats. Niet zo evident voor iemand die zich, zoals ik, voor de allereerste keer verkiesbaar stelt”, zegt Isabelle.

“Het resultaat overvalt me dus wel een beetje. Maar ik wil er keihard tegenaan gaan om het vertrouwen van de kiezer niet te beschamen. In afwachting van de afslanking van deze raad wil ik er mee voor zorgen dat de provincie goed, efficiënt en zuinig wordt bestuurd.”

Isabelle raakte zondag ook als gemeenteraadslid verkozen. Dat mandaat zal ze evenwel om twee redenen niet opnemen. In de afdeling was om te beginnen afgesproken een provincie- en gemeenteraadsmandaat te cumuleren. Maar komende zomer treedt ze ook nog eens met partner Bart Lambrecht in het huwelijk. Bart is als uittredend schepen ook verkozen en de wet staat niet toe dat echtgenoten samen in de gemeenteraad zetelen. Hierdoor zal eerste opvolger Bart De Hertogh begin 2019 de eed als gemeenteraadslid mogen afleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER