RV
Volledig scherm
© RV

Fossielen die bestempeld werden als “oudste bewijs van leven op aarde” zouden wel eens gewoon stenen kunnen zijn

WetenschapEen nieuwe analyse van 3,7 miljard jaar oude fossielen die gevonden werden in Groenland, werpt een heel ander licht op de ontdekking. De vreemde afzettingen – die door de ontdekkers omschreven werden als “oudste bewijs van leven op aarde” – zouden namelijk gewoon stenen kunnen zijn.

15 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Peter Janssens, stel dat het zelfs mogelijk is dat wanneer je een meccanodoos met rode, metalen onderdeeltjes van de trap smijt, er na een oneindig aantal worpen een rode hijskraan of rode auto aan de voet van de trap staat. Ook na oneindig veel pogingen, zal er geen blauw of plastic exemplaar staan. Zonder toevoeging van nieuwe onderdelen is dat onmogelijk. Mutaties kunnen geen nieuwe informatie toevoegen aan de genenpoel. Zoek op: Mutaties en informatietoename | Logos Instituut
  • Peter Janssens

    6 jaar geleden
    Als je in een miljoen dobbelstenen een oneindig aantal keer gooit ga je op een bepaald moment een miljoen dobbelstenen hebben die allemaal tegelijk op 1 staan. Dat is de kracht van oneindigheid, maar ons beperkte brein kan dat niet verwerken, niet echt. We kunnen voorbeelden geven met wiskunde zoals bovenstaande, maar écht begrijpen kunnen we dat niet. Waarom label je de evolutie dan direct als 'onmogelijk'? DNA is als die miljoen dobbelstenen in het oneindige, dus waarom zou dat niet kunnen?
  • Martin Vanbelleghem

    6 jaar geleden
    Marc Wouters.“Wetenschap :Systematische kennis van de fysieke of materiële wereld verkregen door observatie en experimenten”Nog niet gezien in de evolutietheorie. Door te geloven dat het pure toeval perfecte ontwerpen kan vormen,overschrijden de evolutionisten de grens van rede en wetenschap.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Peter Janssens, dat klopt. Voor vele ongelovige wetenschappers is 'ik weet het niet' echter geen optie. Voor wat (nog) niet geweten is, of voor theorieën die in strijd zijn met natuurwetten (o.a. de hoofdwetten van de thermodynamica), worden nieuwe theorieën bedacht zodat alles als bewezen kan worden verkocht. Dat die 'bewezen feiten' zwanger zijn van nieuwe aannames en anomalieën moet je er wel bijnemen.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Marc Wouters, het is net andersom. De genetica zet wie gelooft in de abiogenese (niet planmatig ontstaan van leven uit dode stof) voor schut. DNA kan niet door natuurlijke processen ontstaan zijn. Zoek op: DNA-reparatiemechanismen ‘schreeuwen’ schepping – (lees ook de onderstaande gerelateerde artikelen van dezelfde auteur Dr. Don Batten)