Direct naar artikelinhoud
Auto's

Tesla maakt goedkopere Model 3-variant

Tesla maakt goedkopere Model 3-variant
Beeld AP

Tesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwachts de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen. Tot nu toe was de auto alleen te koop met een batterij voor een groot bereik waarmee ruim 495 kilometer kan worden gereden.

Met de nieuwe batterij kan de auto zo’n 420 kilometer afleggen. Die uitvoering gaat minimaal 45.000 dollar (ruim 39.000 euro) kosten in de Verenigde Staten. Het topmodel met twee motoren, vierwielaandrijving en de grotere batterij is duurder geworden en kost nu minimaal 54.000 dollar (47.000 euro).

De nieuwe batterij was nooit eerder door Tesla aangekondigd. Het bedrijf had wel een nog lichtere batterij aangekondigd waarmee de basisprijs van de auto op 35.000 dollar (30.500 euro) zou uitkomen. Het is nog niet duidelijk wanneer die allergoedkoopste versie beschikbaar komt. Tesla is begonnen met het bouwen van de duurdere versies om zo de ontwikkelingskosten sneller terug te verdienen.