© RR

Oud-burgemeester van Hove keert terug naar bestuur, maar dit keer als schepen

Luc Vuylsteke de Laps (CD&V), die in Hove burgemeester was van 1989 tot 2012, keert terug naar het schepencollege. Dit keer niet als burgemeester, maar als schepen. Vanaf januari zal hij vermoedelijk bevoegd zijn voor Ruimtelijke Ordening en Financiën.

jvo

Huidig burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) heeft een coalitie gevormd met Fan van Hove, een lijst die bestaat uit CD&V en Open Vld. Zijn voorstel voor het nieuwe schepencollege werd gisteravond goedgekeurd. N-VA krijgt drie schepenen, inclusief de burgemeester, en Fan van Hove krijgt er twee.

De 62-jarige Vuylsteke de Laps springt het meest in het oog. Hij werd zes jaar geleden buitenspel gezet omdat N-VA toen een coalitie vormde met pH7-Hove. Momenteel is hij kabinetschef voor de provinciaal gedeputeerden van CD&V.

Er zal in Hove ook geen aparte schepen meer zijn voor het OCMW. Zo vermindert het aantal van zes naar vijf schepenen. Bart Van Couwenberghe (N-VA) wordt bevoegd voor Natuur en Digitalisering. Gerda Lambrecht (N-VA) behoudt Onderwijs en Cultuur. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) krijgt de bevoegdheid Gemeentelijke Infrastructuur erbij. Els Pauwels (CD&V) wordt de tweede schepen voor Fan van Hove, zij krijgt onder meer Jeugd en Sport en wordt voorzitter van het Bijzonder Sociaal Comité.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018