Everzwijnsteak is op z'n lekkerst als je het met dit sausje serveert
Aangeboden door LidlHoera, wildseizoen! De hele maand oktober delen we makkelijke wildrecepten, met dit keer everzwijnsteak op ons bord. Een stukje wild dat prachtig samengaat met zoete smaken, denk aan een sausje met porto en vruchten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 everzwijnsteak
2 dl rundsbouillon (200 ml water + 1/2 bouillonblokje)
2 dl rode porto
2 el vijgenconfituur
250 g bramen
1 ui, gesnipperd
400 g knolselder, in blokjes
2 grote wortelen, in blokjes
2 el peterselie, fijngehakt
boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Kook de knolselderblokjes met de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water.
2. Kruid de everzwijnsteaks met peper en zout. Bak de steaks 4 minuten langs elke kant rondom bruin in hete boter. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de gesnipperde ui in de pan. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bramen bij de saus en prak ze fijn met een vork. Roer de confituur onder de saus en laat nog 5 minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.
3. Giet de groenten af en bak ze even op in hete boter. Breng op smaak met de peterselie. Schik de everzwijnsteaks op een schaal en overgiet met de vijgensaus. Geef er de groenten bij.
4. Serveertip: lekker met pomme duchesse
Mag er ook bier bij? Probeer dan onze everzwijnragout met saus van bruine Petrus!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
Ja, mosselen mag je tijdens de week, maar ook in het weekend eten! En voor wie zich liever niet waagt aan flauwe mopjes, kan zich vanavond uitleven in de keuken. In een kruidige maaltijdsoep geef je mosselen een spicy toets. Het anijsaroma van venkel en de krokante baguette zorgen voor een instant vakantiegevoel. -
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
-
Lidl
TikTok-hype die ook écht lekker is: pasta met feta en tomaten uit de oven
Tegen pasta met kaas en een tomatensaus zeggen we nu eenmaal nooit nee, dus dat maakt dit recept, dat een hype werd dankzij TikTok, zeker al de moeite om uit te proberen. Wat Grieks in combinatie met Italiaans en wij wanen ons meteen op vakantie. Andiamo! -
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
Italianen weten als geen ander wat goed leven is, en dat ‘la dolce vita’-gevoel is vooral in de keuken te merken. Ossobuco is zo’n Italiaanse klassieker die iedereen eens thuis moet maken: lekkere kalfsschenkel in een kruidige tomatensaus. Serveer met tagliatelle, al dente gekookt. -
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer