AFP
Volledig scherm
© AFP

Syrisch vluchtelingenkamp al 9 maanden afgesloten van buitenwereld: jongetje (5 dagen oud) en meisje (4 maanden) verhongerd nadat voedselpakketten wegblijven

Op twee weken tijd zijn in een Syrisch vluchtelingenkamp al tientallen mensen, waaronder een jongetje van vijf dagen oud en een meisje van vier maanden, gestorven van de honger. Al negen maanden kunnen hulporganisaties geen voedsel of geneesmiddelen in het kamp binnenbrengen omdat het Syrische leger en Jordanië alle toegangen hebben afgesloten. De VN heeft na weken van onderhandelen woensdag toestemming gekregen van Syrië om volgende week toch hulppakketten te leveren, maar het is nog maar de vraag of die deal tegen dan nog stand zal houden.

6 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Het spijt Barack heel erg, beste Syriërs ! Mogelijks komt hij samen met Michelle een hartverwarmende speech ten beste geven. Op de tonen van, " Don't stop, thinking about tomorrow" !
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    Triestig zonder meer, maar niet te begrijpen dat ze zoveel kinderen op de wereld zetten in oorlogstijd. Ik weet nog goed wat mijn vader zaliger vertelde als hij terugkwam van nazi Duitsland waar hij overleefde op water en rapen en een stuk brood van 6 weken oud met de schimmels erin aanwezig wat wat er met een scheermesje uitgesneden werd, dat is honger.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    hoe kan dat nu ? dus onze linkse "democraten" sturen daar geen geld naar toe ? alleen woorden , geen daden
  • Maria Nuytkens

    6 jaar geleden
    Zal onze schuld wel weer zijn zeker ?
  • Johan Vervoort

    6 jaar geleden
    Verschrikkelijk voor de mensen en de kinderen daar maar waarom moet de pers altijd die kinderen misbruiken om de mensen een schuldgevoel aan te praten?