(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Thinkstock

Leonne heeft als eerste een ‘X’ in paspoort

genderVoor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers (57) uit Breda heeft vanaf vandaag een neutrale ‘X’ in het paspoort in de plaats van de ‘V’ die er eerst stond. Leonne voelt zich als intersekse persoon immers man noch vrouw. 

17 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    en toch gaat het problemen geven in nogal wat vreemde landen,ik denk dat deze personen recht hebben van zich te noemen wat ze willen ,maar dienen er van verwittigd te worden dat dit paspoort niet geldig gaat zijn over gans de wereld,en zou wel eens voor nare gevolgen kunnen staan,in het oosten moeten nog altijd kaarten persoonlijk ingevuld worden en staan er dingen zoals m/f aanduiden met een kruisje
  • Dalila Bouchalaa

    5 jaar geleden
    Maria Arens, het is geen kwestie van niet MOGEN maar van niet KUNNEN. Hermafrodieten en andere ernstige genetische afwijkingen buiten beschouwing gelaten wordt een mens ofwel met twee X-chromosomen of met een X- en een Y-chromosoom geboren. In het eerste geval ben je een vrouw, anders een man. Dat onzijdig waanbeeld waarvan hier sprake is, is een psychische stoornis. Dwangmatig onbeschoft reageren à la "Hou uw commentaar voor uzelf" valt daar wat mij betreft trouwens ook onder.
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Zet geslacht er dan niet meer op. Het is belachelijk om iedereen als hetzelfde wezen te bezien want dat zijn we niet. Zal knap worden als we een dader van een moord moeten omschrijven: Het was een mens, maar meer mogen we niet zeggen, dat zou schending van de privacy zijn.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Jan ooms: een persoon die zowel de mannelijke als de vrouwelijke geslachtskenmerken heeft is een hermafrodiet, en dat is zeer zeer zeldzaam. Wat jij bedoelt is het mentale, psychische gedeelte.
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Een 'geslacht' dat is overbodig en nonsens, geen X, M en V. Ja, deze persoon is met de 2 of geen enkel 'geslacht' geboren... MAG dat niet????? En hou uw commentaar allemaal voor uzelf, ik moei mij ook niet met wat er wel of niet in uw onderbroek zit.