© Belga

Na de soap: Beerschot Wilrijk-speler Loris Brogno krijgt geen sanctie

Loris Brogno krijgt dan toch geen extra sanctie opgelegd. De aanvaller van Beerschot Wilrijk kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Westerlo op 10 augustus. Nu besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep na een soap van twee maanden dat Brogno geen schorsing of boete krijgt. Loris Brogno mag dit weekend gewoon spelen tegen KV Mechelen.

jtp, kofr

Even recapituleren: het dossier van de Waalse flankaanvaller werd de voorbije maanden achtereenvolgens behandeld door het Bondsparket, de Geschillencommissie van het Profvoetbal, de Geschillencommissie Hoger Beroep van het Profvoetbal en de Evocatiecommissie, die het terug aan de Geschillencommissie Hoger Beroep van het Profvoetbal stuurde.

Als reden voor de vrijspraak werd geoordeeld dat “het positieve bewijs van de goedkeuring van de ‘oude’ indicatieve tabel door het daartoe bevoegde orgaan van de Pro League, zoals vereist in artikel B.1905.1 van het Bondsreglement, in casu niet is geleverd.” Met andere woorden: geen boete en geen schorsing voor Loris Brogno.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners