Matthias De Clercq en Filip Watteeuw (archiefbeeld).
Volledig scherm
Matthias De Clercq en Filip Watteeuw (archiefbeeld). © Photo News

Eerste verkennend gesprek in Gent afgelopen, “kartel stelt CD&V voor keuze: of Watteeuw burgemeester, of niet meer meedoen”

In Gent is het "eerste gezamenlijk verkennend gesprek" afgelopen tussen de vier partijen die onderhandelen over een coalitie, zo meldt Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq. "Voor het verdere vervolg van onze werkzaamheden zullen Filip Watteeuw en ik namens de respectievelijke delegaties na het weekend verder afspreken." Het kartel sp.a-Groen zet volgens de VRT en De Standaard ondertussen nog altijd alles op alles op kandidaat-burgemeester Watteeuw en dwingt CD&V een keuze te maken.

88 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    dat groen samen gaat met een partij die zwaar afgestraft word zegt toch genoeg .waar zijn nu de standpunten van groen of zijn er die alleen als het hun goed uitkomt .
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Nog een beetje en ze zullen tevreden zijn als ze met het VB zullen kunnen besturen in de toekomst.
  • Erik Henderickx

    5 jaar geleden
    OK paard en kar zijn besteld.
  • Jan BRUSSELMANS

    5 jaar geleden
    Jammer, maar als Matthias de Clercq geen burgemeester mag worden, het volk heeft hem gekozen .. dan zou ik het cordon sanitair doorbreken of aan 2 vb ers vragen om neutraal te worden .. waardoor er een meerderheid is zonder groen spa. Of gewoon met spa, zonder de Groenen ..
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Groen haalt alleen de centen uit onze zakken en binnenkort mag je ook met je auto nergens meer komen . Wie in godsnaam kiest voor dat ?