Een Facebook-bericht waarin Vlaams Belang het cordon sanitaire aanklaagt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Facebook-bericht waarin Vlaams Belang het cordon sanitaire aanklaagt. © RV

Is Vlaams Belang nog racistisch? Experts vellen hun oordeel

Het hoge woord is eruit en het kwam deze week uit de mond van Groen-voorzitter Meyrem Almaci: Vlaams Belang is een racistische partij. Voorzitter Tom Van Grieken dient klacht in en daarmee laait de oude discussie weer op. In de nasleep van gemeenteraadsverkiezingen die de zin en de onzin van het cordon sanitaire terug hoog op de agenda hebben gezet: één vraag. Ís het Vlaams Belang een racistische partij? Aan het woord: politiek, wetenschap en strafrecht.

98 reacties

  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    Het programma van Vlaams belang is niet racistisch. Maar op welke andere partij zou een racist of neonazi nu stemmen? Niet elke Vlaams belanger is een racist maar elke racist is in de meeste gevallen wel een Vlaams belanger.
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    men zegt hier dat Vlamingen niet tolerant zijn . waar om zijn er dan in onze steden gemiddeld 150 verschillende nationaliteiten en wonen er in de sociale woningen ongeveer 40 procent van andere origine . dus laat jullie niets aanpraten door groen.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Vlaams belang is niet racistisch,maar vertaald de wens van hun kiezers.maar kiezen heeft eigenlijk weinig zin,want er worden coalities gevormd om anderen buit te sluiten.en dat noemde men vroeger vuile politiek.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    30 procent van ons vlaamse Belgen worden afgestempeld als racisten en fascisten en âl wat niet meer mooi is. Dit wordt uitgesproken door partijen waar gesjoemeld wordt, waar gdstolen wordt en die zelf voor geen cent te veŕtrouwen zijn Schandalig Belgie en kn het byzonder vaanderen wofdt geregeerd door mksdadigers
  • Bruno Duysburgh

    6 jaar geleden
    Wat een zever! Het Belang zegt wat NVA en ook andere partijen denken zoals heel wat mensen! Het wordt wat uitvergroot maar dat doet elke partij!