AD.nl
Volledig scherm
© AD.nl

VIDEO. Vliegtuig botst op bagagelader op luchthaven Schiphol: motor zwaar beschadigd

Een Boeing 747-400 van KLM is op de luchthaven Schiphol op een hooglader gebotst. Daarbij raakte een van de Rolls Royce-motoren van het vliegtuig zwaar beschadigd. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de botsing. 

4 reacties

  • Bruno Brouwers

    6 jaar geleden
    Monique, de bestuurder van de hoogtelader is verantwooordelijk zoals Julien beschreef. De towtruck bestuurder kan dat bijna onmogelijk inschatten vanuit zijn positie en baseert zich voornamelijk op de gele taxitrack lijnen als geleiding. Hoogtelader staat duidelijk buiten zijn parkingzone.
  • erik deceuninck

    6 jaar geleden
    KLM was een van de eerste om zijn 747-400 uit te rusten met General Electric motoren type GE-CF680C2B1F en in het geheel niet met Rolls Royce.
  • Julien Letschert

    6 jaar geleden
    Neen monique. Diegene die de hooglader heeft achtergeaten. Deze toestellen dienen steeds binnen een afgebakende zone te staan op een vliegveld. Dat zijn de veiligheidsregels.
  • monique dewaele

    6 jaar geleden
    het is duidelijk wie verantwoordelijk is - de man die het voertuig bestuurt die het vliegtuig voorttrekt - hij heeft ofwel die hoogtelader niet gezien of verkeerd ingeschat