Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS.
Volledig scherm
Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS. © BELGA

CEO NMBS: “Treinbegeleider afschaffen? Zal niet gebeuren zolang ik hier ben”

Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, zegt dat er geen sprake van kan zijn om in bepaalde treinen de treinbegeleider af te schaffen. Ze reageert daarmee op het voorstel voor het nieuwe beheerscontract van de spoorwegen dat binnenkort op tafel ligt. Maar zowel bij de vakbonden als bij de reizigersorganisaties was forse kritiek gekomen op het plan om sommige voorstadslijnen zonder treinbegeleider te laten rijden.

135 reacties

  • Martien De Four

    5 jaar geleden
    Begin met de trein op tijd te laten rijden zodat aansluitingen niet keer op keer gemist worden. Waarom kiezen voor openbaar vervoer als je er niet kan op rekenen? Altijd een reden om niet op tijd te komen. Ofwel stakingen, werken, ongevallen, materieel defect, enz... Brussel-De Panne. Lijn met meest vertragingen en in dat ENKEL spoor wordt niet in geinvesteerd.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Schaf gewoon de hele NMBS af. Wat een besparing Voor de groenen iedereen te voet of met de fiets naar het werk: idem voor alle politici en de mensen van de EU.
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Zeker niet afschaffen, wat als er iets gebeurt, tot wie moet men zich dan wenden Diefstal en andere misdaden zullen enkel nog toenemen.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Zoals ze zelf zegt, zolang ik hier ben! Persoonlijk denk ik dat deze vrouw er zo lang niet meer zal zijn dus... of kan iemand me vertellen wat ze reeds bereikt heeft?
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    De NMBS is het beste voorbeeld van een bedrijf dat niet mee gaat met de tijd. Alles evolueert razendsnel en de NMBS zit nog altijd in de jaren 50. Is het de mentaliteit niet, zijn het toch al zeker de treinen zelf. Er rijden al zelfrijdende wagens rond, en dan zie je de treinen, om te huilen dat zoiets eigenlijk nog bestaat.