Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend
Beeld BELGA

De VS trekken zich teruig uit een nucleair wapenverdrag met Rusland,  de Washington Post gelooft de ‘leugenachtige uitleg’ over de dood van journalist Khashoggi niet, en er is al verzet tegen het beheerscontract van de NMBS. Dit moet u weten voor u gaat eten. 

In het nieuws

1. VS trekken zich terug uit nucleair wapenverdrag met Rusland

Donald Trump heeft vandaag bevestigd dat de Verenigde Staten zich zullen terugtrekken uit een verdrag over nucleaire wapens dat ze tijdens de Koude Oorlog sloten met Rusland. Hij beschuldigt Moskou ervan het verdrag “al vele jaren” te schenden.

In het nieuws
Beeld REUTERS

2. Verzet tegen voorstel minder treinbegeleiders

Minder kaartjesknippers, variabele ticketprijzen en de mogelijke sluiting van stopplaatsen. Het beheerscontract van de NMBS schetst de toekomst van het Belgische spoor. Hoewel het beheerscontract nog niet is goedgekeurd, oogst het hier en daar al verzet. 

3. Poolse lokale verkiezingen zijn belangrijke test voor regering

Vandaag vindt de eerste ronde van de lokale verkiezingen in Polen plaats. De Polen kiezen zo’n duizenden raadsleden en lokale burgemeesters. De verkiezingen zijn een belangrijke test voor de parlementaire en presidentiële verkiezingen die in 2019 en 2020 volgen.

4. Dimitri Vegas & Like Mike weer op 1 na beste dj-duo wereldwijd

Voor het derde jaar op rij staat het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike op de tweede plaats in de DJ Mag Top 100, de dj-poll die het Britse magazine DJ Mag ieder jaar organiseert. 

5. Washington Post gelooft ‘leugenachtige uitleg’ over dood Khashoggi niet

De Washington Post, de krant waarvoor de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi schreef, weigert de uitleg van Saoedi-Arabië over diens dood te aanvaarden. De krant beschuldigt het koninkrijk van leugens en van een doofpotoperatie.

Recensie

6. Bazart in het Sportpaleis ★★☆☆☆

Een concert van Bazart is niet aan te raden voor tinnituslijders. Daar heeft de muziek niets mee te maken – te glad om je trommelvlies te doorboren – maar wel de schelle keelklanken van het publiek bij elk sprongetje dat frontman Mathieu Terryn maakt. En dat zijn er veel.

Recensie
Beeld Alex Vanhee

Dit weekend in De Morgen

1. Tabasco: Amper 3 ingrediënten, en toch duurt het 5 jaar om klaar te maken

Tabasco is al anderhalve eeuw een vaste waarde in Bloody Mary en steak tartaar. Dat is geen geringe prestatie voor een saus die slechts uit drie ingrediënten bestaat en die aanvankelijk in een garage tot stand kwam. ‘We weten waar we goed in zijn, de rest is bijzaak.’

2. Lust & liefde

Meer dan 18 jaar lang deelde Leanne (51) stiekem haar ­intiemste gevoelens met een man op een chatforum. Tot een seksuele ­relatie kwam het nooit, zelfs niet na de scheiding van haar echtgenoot. En dat is maar goed ook, beseft ze.

3. Haar man had als eerste op de maan moeten staan: RIP Betty Grissom

“Het is niet omdat het raketten zijn, dat ze onveilig gemaakt mogen worden.” Die redenering volgde Betty Grissom. Nadat haar man verkoold was bij een brand met de Apollo 1, trok ze naar de rechter. Ze kreeg een flinke schadevergoeding, maar werd ook uitgejouwd