De Zeynep Sultan van Karadeniz, een van de mogelijkheden om in te zetten om het mogelijke stroomtekort op te vangen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zeynep Sultan van Karadeniz, een van de mogelijkheden om in te zetten om het mogelijke stroomtekort op te vangen. © RV

Stroomschepen om black-out te vermijden: “We worden het Afrika van Europa”

Om een black-out deze winter te vermijden, denkt ons land er ernstig over na om stroomschepen in te zetten. De schepen, waarop een kleine energiecentrale gemonteerd is, worden op dit moment enkel gebruikt om ontwikkelingslanden te depanneren. “We zijn het Afrika van Europa aan het worden.”

139 reacties

  • Ronald Van Ee

    6 jaar geleden
    waar betalen we eigenlijk belastingen voor ? om de teveel nutteloze politiekers hun overdreven loon te betalen ? en ze naar hun buitenverblijf in een warm land kunnen gaan en ons hier in de kou te laten zitten en o ja met onze bouwvallige kerncentrales kunnen we nog wel enkele jaren verder !en dan zullen ze wel eens nadenken wat ze dan kunnen gaan doen !
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Filiep Lapeire, je gas of mazoutketel zullen evenmin werken. Die hebben ook stroom nodig.
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Heeft niks met NVA te maken. Ze moesten 10 jaar geleden al met de bouw van een nieuwe kerncentrale begonnen zijn, dan zou de elektriciteit vandaag al een stuk goedkoper geweest zijn. Nu moeten ze het langs alle kanten importeren en zal de vervuiling daarvan nog veel erger zijn dan een kerncentrale. Awel, waar zit GROEN nu met zijn groot bakkes? Ze bakken er duidelijk niks van.
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    En nu iedereen verwarmen met warmtepomp (elektriciteit dus die er ook al niet meer is, de dikke truien zullen goed verkopen denk ik).
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Kijk gewoon naar ons Politiek bestel en de Corruptie in dit land en je zal zien dat het hier eigenlijk veel erger is dan in veel Afrikaanse landen !! Waarom hebben wij drie vertegenwoordigers van ons land Nodig in Spanje ? Omdat we 5 regeringen hebben ! Enkel en alleen die 5 regeringen zijn de oorzaak van de Puinhoop die dit land geworden is ! De Politiek vaart er wel bij 6x zoveel dik betaalde Postjes !!!