Direct naar artikelinhoud
Politiek

Open Vld behoudt vertrouwen in Jean-Jacques De Gucht

Jean-Jacques De Gucht.Beeld BELGA

Zijn partij zakte in Aalst met bijna 7 procentpunt, zijn persoonlijke score daalde van 3.450 naar net geen 2.000 voorkeurstemmen. Jean-Jacques De Gucht, ooit golden boy bij Open Vld, stelde teleur afgelopen zondag bij de lokale verkiezingen. Toch behoudt de partij na een interne evaluatie het vertrouwen in hem. 

“De partij heeft vastgesteld dat, ondanks het voeren van zes jaar opbouwende oppositie, ondanks de goede, talentvolle groep kandidaten, ondanks de positieve campagne en ondanks de vele contacten met de burgers, waarbij meestal gunstig gereageerd werd, onze partij daarin niet gevolgd werd door de kiezer”, klinkt het in een persmededeling van Open Vld Aalst.

Op zondagochtend werd een evaluatie gehouden waaruit blijkt dat het vertrouwen in De Gucht behouden blijft. “De vergadering heeft duidelijk haar vertrouwen uitgesproken en een mandaat gegeven aan de onderhandelaars Jean-Jacques De Gucht en Carlos De Troch”, klinkt het.

De hamvraag blijft of er in mei 2019 bij de federale en Vlaamse verkiezingen nog een (goed) plaatsje is voor De Gucht op de lijst. Hij is te nonchalant en werkt niet hard genoeg, valt te horen in liberale kringen. De Gucht: “Het enige wat ik kan zeggen is dat iedereen erg tevreden was over onze campagne. Dit resultaat hadden we niet verwacht. En 2019? We zullen wel zien als het zover is.”