Annick De Ridder.
Volledig scherm
Annick De Ridder. © N-VA

Annick De Ridder: "N-VA zal met confederalisme antwoorden op Waalse as PTB-PS in 2019"

"Als er zich in 2019 in Wallonië een as aandient van PTB (PVDA) en PS, zal de N-VA slecht één antwoord hebben: het confederalisme". Dat kondigde Vlaams parlementslid Annick De Ridder vandaag aan in een debat op De Zevende Dag (Eén) over de afgelopen lokale verkiezingen. Daar was ook veel scepticisme te horen over de bocht van N-VA-voorzitter Bart De Wever, waarbij hij de deur openzette voor de deelname van Groen in het Antwerps stadsbestuur.

78 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    vanaeken jokke, laten we aannemen dat de Nationale Bank van België over de juiste cijfers beschikt, of niet? De vorige regering regeerde trouwens op 2 maanden na, 3 jaar. De regering Leterme II liet volgens u dus dan geen putten of facturen na? De huidige regering alvast wel. Doorschuiven deden toch alleen de sossen? Haalt u uw cijfers uit uw linker- of rechterduim of toch de N(V)-Blabla sprookjeskrant?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Homans gewogen en te licht bevonden, nu mag Annick De Ridder proberen. De dreiging met confederalisme is zo ongeloofwaardig dat het lachwekkend wordt. NVA is al jaren bezig met het inpalmen van Waalse zieltjes. Alsof NVA VOOR de verkiezingen zou durven opkomen met een confederaal programma.
  • Johan Emmers

    5 jaar geleden
    Daar zijn ze weer met hun confederalisme ! Tot na de verkiezingen, dan zijn ze hun beloftes vergeten en gaan ze weer verder met het uitvinden van nieuwe boetes en belastingen voor de werkende mens.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Zonder N-VA (enkel met de trado's) was Vlaanderen opnieuw een vogel voor de (Franstalige) kat geweest. Een land met 2 divergente democratieën, culturen, politieke overtuigingen kan nooit met één federale regering goed bestuurd worden. Tenzij ze mekaar volop respecteren of één van de 2 zich onderdanig opstelt. / Met de nationalisten heeft Vlaanderen een kans zich democratisch te ontvoogden.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    het merendeel van de posters kent niks van politiek,rood gekleurd,kwaad omdat rood overal buiten bij het afval wordt gezet waar hun plaats is trouwens en wat A De Ridder betreft vind ik het laag bij de grond dat men haar dergelijke platitudes verwijt ,martens kende alle hotels aan het Luxemburg plein in Brusssel en gwendolinneke was de clubmatras van kareltje,publiek geheim,