AFP
Volledig scherm
© AFP

Sp.a: “Keuze voor F-35 al veel langer gemaakt, regering zoekt manier om die dure vliegende Fyra’s aan de bevolking te slijten”

De keuze voor het Amerikaanse gevechtsvliegtuig F-35 als vervanger van de verouderende F-16 is gemaakt, maar de regering - en meer bepaald premier Charles Michel - moet nog zien hoe de beslissing wordt uitgelegd, bij voorkeur als een Europese beslissing. Dat is vandaag uit meerdere bronnen binnen de regering vernomen. Sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen reageert scherp en heeft het over dure, vliegende Fyra’s.

345 reacties

  • Nico Slommers

    6 jaar geleden
    Voor het initiële bedrag van 3,6 miljard bouwen we 3 nieuwe kerncentrales, maar onze regering weet gelukkig waar de prioriteiten van dit land liggen.........
  • censor

    6 jaar geleden
    Ik lees hier dat die F35 achteruit kan vliegen....wat is daar de meerwaarde van ? Moet die in de lucht kunnen parkeren ?
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Als men denkt dat de VS 75 jaar aan liefdadigheid heeft gedaan dan is men fout. Het is nog veel erger want de VS kwam er pas tussen toen ze al dik haar zakken had gevuld en zag dat de gesteunde partijen gingen verliezen waardoor ze hun geld nooit zouden terug zien. En dat is de reden waarom ze zich hebben gemoeit. En niets anders.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @ Mike wil dit dan zeggen dat wij er niet mogen uit leren? Dat we steeds die fouten moeten maken. Dit was gewoon de slechtste keuze die men kon maken. De us navy weet nu al als ze in luchtgevecht moeten gaan, zij de F35 moeten terugroepen en supersnel hun raptors moeten sturen. Is maar hoe je het bekijkt. En stealt? In deze tijd, echt?
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Sinds wanneer hebben onze wangedrag-regering(en) en dito wanpolitici het recht van ons belastingsgeld door ramen en deuren weg te gooien? Is dat dan wat zij democratie noemen? Ik eis dat mijn belastingsgeld moet dienen voor een beter land, met betere nutsvoorzieningen, betere scholen, betere wegen, beter van alles, maar GEEN gevechtsspullen die ons alleen maar armer maken en afhankelijk maken van een desastreus navelstarend en psychopatisch Amerika.