Jamal Khashoggi stierf in het consulaat, gaf Saoedi-Arabië gisteren toe. Volgens het land gebeurde dat echter bij een vechtpartij en niet met opzet. Waar het lijk is, is officieel nog altijd niet geweten.
Volledig scherm
Jamal Khashoggi stierf in het consulaat, gaf Saoedi-Arabië gisteren toe. Volgens het land gebeurde dat echter bij een vechtpartij en niet met opzet. Waar het lijk is, is officieel nog altijd niet geweten. © AFP

Merkel schort wapenleveringen aan Saoedi-Arabië op zolang dood kritische journalist niet opgehelderd is

Duitsland zal geen wapens aan Saoedi-Arabië leveren zolang niet is opgehelderd wat er met de verdwenen journalist Jamal Khashoggi is gebeurd. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel gezegd op een campagnebijeenkomst van haar partij. Ook Wallonië sluit niet uit dat de uitvoerlicenties voor wapens naar Saoedi-Arabië worden opgeschort als de betrokkenheid van het koninkrijk bij de dood van de journalist bewezen wordt. Dat verklaarde minister-president Willy Borsus op het televisienieuws van RTBF en RTL-TVi. De beslissing zal evenwel genomen worden in een overlegd kader met andere landen.

19 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Iedereen misbruikt nu die journalist ook al is hij nu dood voor politiek schaken . De echte reden is m.i. dat die wapens worden ingezet tegen de Houthi's in Jemen en we hebben allemaal al de skeletkindjes gezien, nietwaar ? Merkel en co dus ook en ze begint zich een beetje ongemakkelijk te voelen. Zou je niet ?
  • WILLY FREMAUT

    5 jaar geleden
    Walonie zal de wapenleveringen 14 dagen uitstellen ;wat een ramp voor de Saudies!
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Wie gelooft dat mens nog ?
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Wat kunnen wij tov Duitsland opschorten voor de duizenden slachtoffers van de migratiepolitiek van Merkel?
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Tja... ja, waarom de Belgische wapenleveringen stoppen als je geld kan verdienen? Gooi gewoon elk beschavings principe overboord. Helemaal akkoord.Zeg, we zijn toch met te veel op aarde.Als we nu eens iedereen met een IQ lager dan 130 laten verhongeren? In mijn familie zit iedereen safe, maar in uw geval zou ik me toch enigszins zorgen beginnen te maken...