Archiefbeeld Brussel-Centraal
Volledig scherm
Archiefbeeld Brussel-Centraal © BELGA

Honderdtal Cubanen betogen in Brussel tegen VS-blokkade

Een 120-tal Cubanen hebben deze namiddag aan het Brusselse Centraal Station betoogd tegen de blokkade die de Verenigde Staten nu al jarenlang volhouden tegen het Latijns-Amerikaanse eiland. Die blokkade werd in 1960 ingevoerd en in 1992 nog verstrengd. Eind oktober stemt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nogmaals een resolutie om de blokkade te veroordelen maar de betogers vrezen dat die veroordeling weinig zal veranderen.

12 reacties

  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    de cubanen kiezen voor het communisme maar willen de welvaart van het westen,ginder blijven en die illegalen oppakken en terugsturen
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Zulke betogingen moeten bestraft worden, dat ze in Amerika gaan betogen.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    ik ben het beu dat mensen van vreemde origine hier telkens komen betogen en relletjes stoken. niet dat de Cubanen relletjes hebben gehad maar zeg nu zelf steeds weer word Brussel ondersteboven gedraaid en de schade word steeds weer door ons betaald. zij die hier komen betogen voor een of ander geval of land dat ze dat daar gaan doen dan en niet hier.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Brussel is dat de hoofdstad van Cuba , die waren gebuisd voor aardrijkskunde dat zal het zijn en ze denken dat België een provincie van Cuba is.
  • Julien Cuypers

    6 jaar geleden
    Wel heel moedig van die Cubanen om in Brussel te betogen over een probleem in Amerika!