© AFP

Elise Mertens stijgt naar 13e plek op WTA-ranking

Elise Mertens klimt zondag op de nieuwe WTA-ranking van de zestiende naar de dertiende plaats. Kirsten Flipkens keert terug in de top vijftig.

belga

Mertens ging afgelopen week in de eerste ronde van de Kremlin Cup in Moskou onderuit tegen de Britse Johanna Konta (WTA 44), maar stijgt toch drie plaatsen op de nieuwste WTA-ranglijst. Dat heeft de Limburgse te danken aan de terugval van de Duitse Julia Görges, die ondanks de toernooizege in Luxemburg zakt van 9 naar 14. Vorig jaar won Görges immers de Kremlin Cup en dat WTA-toernooi weegt zwaarder door. Ook de Spaanse Garbine Muguruza (13 naar 17) en de Française Caroline Garcia (12 naar 18) verliezen enkele posities.

Elise Mertens is zondag afgereisd naar Singapore, waar ze aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs zal deelnemen aan het dubbelspel van de WTA Finals. De week nadien (30 oktober-4 november) betwist ze in het Chinese Zhuhai de WTA Elite Trophy, ook wel de Masters B genoemd. Het is voor Mertens haar eerste deelname.

Alison Van Uytvanck won in Luxemburg het dubbelspel aan de zijde van haar levenspartner Greet Minnen, maar ging er in het enkelspel wel al uit in de eerste ronde. Toch wint ze een plekje en stijgt ze van 49 naar 48. Kirsten Flipkens overleefde de eerste ronde wel en staat zo opnieuw in de top vijftig. ‘Flipper’ springt van 52 naar 50.

Helemaal bovenaan het klassement blijft de Roemeense Simona Halep de wet dicteren voor de Duitse Angelique Kerber, die over de Deense Caroline Wozniacki naar plek twee wipte. De Russin Daria Kasatkina komt de top tien binnen na haar toernooizege in Moskou. Ze rukt op van 14 naar 10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer