Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is houtverbranding verantwoordelijk voor 35 procent van de totale uitstoot van fijn stof in Vlaanderen.
Volledig scherm
Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is houtverbranding verantwoordelijk voor 35 procent van de totale uitstoot van fijn stof in Vlaanderen. © Thinkstock

Houtkachels moeten tegen 2030 helft minder schadelijke stoffen uitstoten

Verwarmen met hout moet tegen 2030 een pak milieuvriendelijker worden. Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen dan de helft minder schadelijke stoffen uitstoten dan in 2016. 

227 reacties

  • Miele Lynn Neill

    6 jaar geleden
    Ik vind dat maar normaal, dat ze iets aan die stank van oude kachels doen! Wij hebben indertijd bij onze nieuwbouw ramen met ventilatieroosters moeten wettelijk plaatsen, extra kost, en als de buren hun oude kachels branden krijgen we deze stank binnen via die roosters en ook die schadelijke stoffen waar wij niet mee gediend zijn...
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    5 op de 10 stoken er geen zuiver hout in op, maar gewoon alle bewerkte vuiligheid dat ze kunnen vinden, zoals afbraakmaterialen,paletten ,geverfd en gebeitst hout etc..zie het met eigen ogen ,mijn oude buurmand zelfs om de 2 weken zijn PMD in zijn allesbrander.
  • Luc Stickers

    6 jaar geleden
    Op hout betaal je geen accijnzen en dat in nu net het probleem . Het levert de heren in Brussel niet op . Het is ook zo dat de regeltjes altijd zijn voor de gewone werkende man en over de vervuiling door de grootindustrie hoor je niets .
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    En de vele honderduizenden diesel-bedrijfswagens met gratis tankkaart, die samen met honderduizenden vrachtwagens elke dag honderden km in file staan? Maar de vlaamse overheid (schauvliege, cd&v) vindt het heel erg dat wij 4 maanden per jaar een blokje hout in de kachel gooien.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Dat men eindelijk eens de industrie onder de loep neemt. Altijd alles afschepen op mensen die 50% van hun inkomen aan belastingen betalen en er niks voor in de plaats krijgen onder deze ultra rechtse liberale regering. De E commerce met duizenden bestelwagens die de grootste onzin aan uw deur brengen tegen belachelijke prijzen. De scheepvaart, de goedkope vliegreizen, de transport sector,de georganiseerde files, het voormalige oost Europese treinbestand en openbaar vervoer in dit land.