Uit de interne documenten van Ambuce blijkt dat sommige ambulanciers van de standplaats Wijnegem en UZA zelfs 96 uur aan één stuk op hun werk zijn.
Volledig scherm
Uit de interne documenten van Ambuce blijkt dat sommige ambulanciers van de standplaats Wijnegem en UZA zelfs 96 uur aan één stuk op hun werk zijn. © Foto Laenen

“Werkweken van 96 uur aan een stuk”: arbeidsinspectie valt binnen bij ambulancedienst

De arbeidsinspectie is vrijdag binnengevallen op de hoofdzetel van het Ambuce Rescue Team (ART) in Wijnegem, meldt Gazet van Antwerpen vandaag. Ambuce is de grootste private ambulancedienst van het land. De controleactie was het gevolg van klachten van (ex-)werknemers over de werkomstandigheden bij het bedrijf. Ambulanciers zouden onredelijk veel uren moeten presteren, maar zouden niet of nauwelijks worden vergoed.

92 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als apotheker met het inkomen van een ambulancier, Rik Hofman.
  • Michel van Dooren

    6 jaar geleden
    zelfstandigen staan dag en nacht 24/7 klaar voor hun zaak,, maar t kot is te klein als ze dan iets verdient hebben
  • michel blokland

    6 jaar geleden
    Ik was ambulancier in de jaren negentig, weken van 120 uur waren geen uitzondering je kreeg 40 uur betaald en al de rest werd vergoed als vrijwilligers werk, dit was zo bij alle ambulancediensten
  • michel blokland

    6 jaar geleden
    Het is nu al een stuk beter ik was ambulancier van het Rode kruis en weken van 120 uur waren geen uitzondering dit wel in de jaren 90, een ambulancerit in ons land kost bijna niets in Nederland is dat minstens 5 a 600 euro per rit hier ocharme 150 ofzo er zijn dan ook weinig beroeps veel vrijwilligers..
  • Rik Hofman

    6 jaar geleden
    Mijn vrouw is apotheker. Als die wachtdienst heeft dan werkt ze ook 36 uur aan 1 stuk, dus da graal en ondertussen nog 10x uit je bed ‘s nachts.