Jonge bestuurder (21) rijdt vijf geparkeerde wagens in de prak

© jcr

Zaterdagmorgen op de Steenweg in Alken heeft de 21-jarige Huseyin G. uit Alken vijf geparkeerde wagens plus de eigen wagen in de prak gereden. De man werd naar het Jessa ziekenhuis in Hasselt overgebracht maar is niet levensgevaarlijk gewond.

jcr

Zaterdagmorgen rond 5.30 uur heeft de 21-jarige Huseyin G. uit Alken op de Steenweg in Alken vijf geparkeerde wagens en zijn eigen wagen in de prak gereden. “De bestuurder was niet onder invloed. Mogelijk werd hij afgeleid door zijn gsm waardoor hij de controle over zijn stuur verloor en op de wagens crashte,” weet korpschef Maes.

Guido Windmolders is een van de vijf bewoners die zijn personenwagen, amper vier maanden oud, tot schroot herleid zag. “Ik was net uit bed toen ik een slag hoorde. Het was alsof er een bom was gevallen. Ik wist niet wat ik zag toen ik de voordeur opendeed. Het was een grote schroothoop van op elkaar gedeukte wagens recht voor mijn woning.”

De wagen van Guido was tot tegen zijn gevel geslingerd. “Er stond iemand naast de bestuurder die gestopt was en hulp ging bieden. De man heeft het slachtoffer uit zijn wagen geholpen. De jonge bestuurder bloedde een klein beetje aan zijn hand en is dan van het ongeval weggelopen naar het ouderlijk huis wat verderop in de straat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen