Het gaat van kwaad naar erger: nu ook vandalisme en brandstichting in stadstuin

© jvw

Ondanks een poging tot dialoog lijkt het hangjongerenprobleem in de stadstuin in Wetteren te escaleren. Naast de problematiek van het zwerfvuil is er dit weekend nu vandalisme en brandstichting bijgekomen.

jvw

Eind vorige week ging de jeugddienst van Wetteren nog met enkele jongeren praten om hen ervan te overtuigen hun afval niet op de grond te gooien. De stadstuin, achter de bibliotheek en CC Nova, veranderde stilaan maar zeker tot een stort.

Vrijdag werd alles opgeruimd. Zaterdag lag de tuin alweer vol met papiertjes en blikjes. Zaterdag werd ook vastgesteld dat een vuilnisbakje van zijn hengsels was gerukt en zaterdagavond werd er brand gesticht. Jongeren hadden er een hoopje afval in brand gestoken, vlakbij de zitbank.

Het was Tom De Roose, uitbater van het cultuurcafé Nova die de vlammen opmerkte. “Er was toen een voorstelling bezig in CC Nova”, vertelt hij. “Ik zag plots vlammen in de stadstuin en ben naar buiten gelopen. De jongeren zijn meteen op de vlucht geslagen. Vervolgens heb ik het vuur met twee emmers water geblust.”

Het probleem houdt dus aan en lijkt zelfs verder te escaleren. Boute uitspraken wil burgemeester Alain Pardaen (CD&V) over de zaak niet doen. “Ik stel vast dat er dit weekend op veel plaatsen in Wetteren en Massemen vuilbakjes zijn afgerukt en dat er zelfs verkiezingsborden omver geduwd werden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen