© rr

Zes vermoedelijke mensensmokkelaars aangehouden: huiszoekingen in onder meer Antwerpen en Mol

De Brugse onderzoeksrechter heeft zes verdachten, allen afkomstig uit Ethiopië en Eritrea, aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het onderzoek naar de bende ging van start toen vluchtelingen op de A11 uit een rijdende vrachtwagen sprongen.

De lokale politiezone Brugge kreeg begin december een melding over het incident op de nieuwe autosnelweg A11. Eén van de migranten raakte bij zijn sprong uit de rijdende vrachtwagen zwaargewond. In de vrachtwagen werden vluchtelingen uit Ethiopië en Eritrea aangetroffen.

“Het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie voerde verder onderzoek en kwam een smokkelorganisatie op het spoor die actief was in verschillende provincies”, aldus procureur Frank Demeester. Enkele bendeleden werkten vanuit Oostende, maar de smokkelactiviteiten vonden plaats in onder andere Jabbeke, Wetteren, Antwerpen en Brussel. Ook in Wallonië was de organisatie actief, bijvoorbeeld vanuit Wanlin in de provincie Namen.

Antwerpen en Mol

In opdracht van de onderzoeksrechter werden maandagochtend huiszoekingen uitgevoerd op in totaal acht adressen in Oostende, Antwerpen en Mol. Tijdens die actie werden zes leden van de smokkelorganisatie aangetroffen en gearresteerd. Het gaat om twintigers afkomstig uit Ethiopië en Eritrea. Alle verdachten werden dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Vrijdag beslist de raadkamer in Brugge of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER