Secretaris-generaal Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Secretaris-generaal Jens Stoltenberg. © EPA

NAVO weigert nieuwe kernwapens in Europa: “Willen geen nieuwe Koude Oorlog”

De lidstaten van de NAVO weigeren om nieuwe nucleaire wapens in Europa te ontplooien, om zo te reageren op een Russische dreiging. Dat zei de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, Jens Stoltenberg, na de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om het nucleair arsenaal uit te bouwen.

25 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Geen nieuwe, dus dan liggen de oude nog in Europa.
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Allemaal leugen en bedrog. Die Trump wilt wapens verkopen. Zijn land gaat af doordat zijn munt volledig uit het veld geslagen is. Ik hoop dat de NAVO stand houdt. Geen nieuwe kernraketten!!!
  • Dirk Steyaert

    5 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom er geen nieuwe kernwapens in Europa mogen gestationeerd worden. Die dingen zorgen al meer dan 70 jaar voor vrede in Europa, uniek in de Europese geschiedenis! Als Rusland het verdrag niet respecteert heeft dit verdrag geen zin en is het enkel maar gevaarlijk en naïef om er in te blijven geloven. Of gaan we weer wachten tot het misloopt en dan normaal vinden dat Amerikanen en Canadezen zich opofferen voor onze vrede en vrijheid?
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    "Staatshoofden Ronald Reagan en Michael Gorbatsjov ondertekenden het verdrag in 1987 in volle Koude Oorlog." Ik vraag me nu enkel af waar de Trumpies nu zijn om te zeggen dat hij de beste president is sinds Ronald Reagan. Hij vernietigt niet alles wat Obama ooit gerealiseerd heeft (ondanks minderheid), maar nu begint hij zelfs z'n befaamde voorganger te pakken
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    Aan de Trump bashers die niet begrijpend kunnen lezen, het zijn de Russen die een nieuw raketten systeem(programma) hebben ontwikkeld en het verdrag niet respecteren en die Navo baas is een stom kieken eerst sancties tegen de Russen en dan er mogen geen nieuwe in Europa komen , de navo is de oorlog stoker door zich te bemoeien in de politiek van de Baltische staten en de Russen provoceren vroeg of laat loopt dat verkeerd af want de navo is zonder de usa een reus op lemen voeten Trump bashers !