REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Golf van bompakketten schrikt VS op. Explosieve post voor Clintons, Obama's en anderen onderschept, CNN-gebouw ontruimd: “Terreurdaad”

BuitenlandEen golf van bompakketten schrikt de Verenigde Staten op. In poststukken gericht aan ex-president Barack Obama en oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zijn explosieven gevonden. Ook bij andere prominente Democratische figuren zijn in de post springtuigen ontdekt. Het kantoor van nieuwszender CNN ontving een verdacht pakket gericht aan oud-CIA-baas John Brennan. Het Witte Huis neemt de situatie “zeer ernstig”. De acties zijn “verachtelijk” en “de verantwoordelijken zullen ervoor boeten”, klinkt het.

67 reacties

  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Gerardus. Maar beste man toch, neem alles weg wat de VS voor België doet en er zijn 200000 werklozen meer.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    je hoeft de leugens van Breitbart hier niet te vertalen Serge.
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Haha publiciteisactie. Soros die de immigratiecolonne financieert. Trump krijgt daardoor extra attentie om de bouw van zijn muur te krijgen. Ondertussen hebben 5 presidenten van México elk 5 boorplatforms "gekregen" van de US Om de grootste petroleum reserve aan de US te verkopen. Politiek is schandelijk, zie maar de aankoop van die brol F35 vliegtuigen.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Dat komt hier ook nog wel.
  • Jim Schumann

    5 jaar geleden
    Pepijn Huyghe; en dan is het de beurt aan Europa. Alleen hebben die winkels het nog niet door.
  1. Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”
    Update

    Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-pro­ces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”

    Een jonge man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York City waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump wordt gehouden. Op het internet zijn aanwijzingen te vinden dat de man geloofde in complottheorieën. “Ik verontschuldig me diep voor de pijn die ik veroorzaak, maar ik verzeker dat het slechts een druppel op een hete plaat is vergeleken met wat onze overheid ons wil aan doen”, schrijft hij. De actie lijkt niet specifiek gericht tegen Trump of het proces. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat melden de New York Post en The New York Times
  2. Moorden, bomaanslagen en cyberaanvallen: hoe Poetin steeds duidelijker broedt op terreur in Europa
    PREMIUM
    17

    Moorden, bomaansla­gen en cyberaan­val­len: hoe Poetin steeds duidelij­ker broedt op terreur in Europa

    De arrestatie van een Pool die meegewerkt zou hebben aan plannen om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky te vermoorden, is geen losstaand feit. Er kwamen deze week nog meer bewijzen dat de Russen terreurdaden in Europa beramen. Die variëren van een bomaanslag op legertransporten in Duitsland tot de sabotagepoging van een stuwdam in Frankrijk. Daarvoor braken hackers van de Russische militaire inlichtingendienst al binnen op een computersysteem — maar dat bleek niet het juiste te zijn.