Arbeider (40) overleden, collega zwaargewond nadat stelling instort aan Centraal Station Antwerpen

Aan het Centraal Station van Antwerpen is woensdag een stelling ingestort. Daarbij is één arbeider (40) overleden, een tweede (35) raakte zwaargewond. De hele dag werd er puin geruimd, maar er werden geen andere slachtoffers meer gevonden. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is voorlopig onduidelijk.

sare, bap, jdb

Er was geen doorkomen aan voor wie woensdag door de Pelikaanstraat wilde passeren. Om een nog onduidelijke reden is daar een volledige stelling naar beneden gedonderd. Het gedeelte viel pal tegenover het Centraal Station van Antwerpen neer. Daarbij is één dode, een 40-jarige arbeider, gevallen. Een andere arbeider (35) werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. Het gaat om arbeiders die aan het werk waren op de ingestorte constructie. Hun collega’s werden opgevangen door slachtofferzorg van de politie.

© rr

De brandweer kwam massaal ter plaatse om de stelling voor de nieuwbouwwerf van bouwbedrijf Cordeel - vooral met de hand - voorzichtig te ontmantelen. Tot zolang bleven ook de medische diensten stand-by.

Met speurhonden en een warmtecamera werd gezocht naar eventuele andere slachtoffers, maar zoals verwacht werden er geen bijkomende slachtoffers gevonden. Het arbeidsauditoraat is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

LEES OOK. Zorgvuldig geselecteerd, langdurig getraind. Deze reddingshonden zijn niet zomaar wat huisdieren (+)

Straat afgesloten

Door de ravage werd de straat in beide richtingen afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers. De politie vroeg om de omgeving te vermijden en het station alleen binnen te gaan via het Koningin Astridplein, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Het incident had ook gevolgen voor de buslijnen 17, 20, 21, 32 en 191, meldde De Lijn Antwerpen in een persbericht. De bushaltes Mercatorstraat, Kievitstraat en Centraal Station Perron 10 werden niet bediend. In beide richtingen volgden de bussen een omleiding via de Plantin Moretuslei en de Quinten Matsijslei. De premetrolijnen 2, 6, 9 en 15 onder de Pelikaanstraat reden normaal.

Pas na middernacht werd de straat vrijgegeven en kon het openbaar vervoer weer normaal rijden.

De stelling was opgetrokken voor een nieuwbouwwerf van Cordeel, zo bevestigt het bouwbedrijf. De woordvoerster heeft geen verdere concrete informatie en verwijst door naar de hulpdiensten.

IN BEELD. Ravage aan Centraal Station nadat stelling instort

© BFM

© BFM

© sar

© sare

© sare

© sare

© sare

© sare

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen