Regering-Bourgeois keurde het decreet in de zomer van 2017 al goed. Maar toen was er veel te doen over de verhoging van de huurwaarborg.
Volledig scherm
Regering-Bourgeois keurde het decreet in de zomer van 2017 al goed. Maar toen was er veel te doen over de verhoging van de huurwaarborg. © BELGA

Regering-Bourgeois bereikt akkoord over nieuwe huurregels vanaf 2019

Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de invoering van nieuwe huurregels vanaf 2019. Wie een woning wil huren, zal vanaf dan niet langer maximaal twee maar drie maanden huurwaarborg moeten ophoesten. Om te vermijden dat zwakkere huurders daardoor uit de boot vallen, komt er een renteloze en anonieme huurwaarborglening. 

23 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @ Gino Denil, huisjesmelker kunnen inderdaad gelijk welke krot verhuren, maar als hun huurder huursubsidies aanvraagt, volgt een streng Woonkwaliteitsonderzoek (ik heb het ondervonden). Maar waar haal je die 10.000€ boete vandaan? Bij niet registratie kan de huurder weliswaar opzeggen wanneer hij wil, maar de boete is maximaal 25€. Zoek op: Waarom moet het huurcontract geregistreerd worden? – Dewaele
  • edgard gielis

    5 jaar geleden
    wat ligt NVA zich overal mee te moeien wij trekken onze plan wel zonder die rot regering
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een huisjesmelker kan hier gelijk welk krot verhuren, Conny Van den Bosch. Dat is ook de keerzijde van de medaille. En de verhouding prijs/kwaliteit is vaak ver zoek bij een huurwoning. Wanneer een bedrijf of winkel een product verkoopt dat niet conform de regels is dan krijgen ze problemen. Maar bij huurwoningen kan alles. Zelfs de verplichte registratie van het huurcontract wordt niet gecontroleerd. Terwijl er een boete op staat tot 10.000 €.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Weer een regeling vannen N-VA ge ziet ze gaan nog van alles pakken die partij
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Het belangrijkste zijn ze vergeten: je mag als eigenaar van een pand verhuren aan wie je zelf wil. Doe zoals in Zwitserland, daar moet de huurder een volledige vragenlijst invullen en dan weet de verhuurder tenminste wat voor vlees hij in zijn huis krijgt.