Photo News
Volledig scherm
© Photo News

USB-stick te snel uit de computer getrokken op verkiezingsdag: “Oei, u bent toch niet verkozen”

In de Vlaams-Brabantse gemeenten Haacht en Keerbergen en in Puurs-Sint-Amands, in de provincie Antwerpen, zijn na de verkiezingen van 14 oktober in totaal vier verkeerde verkozenen aangeduid. Dat komt omdat in een aantal stembureaus niet alle stemmen werden geteld, omdat de USB-sticks te snel uit de computer werden getrokken. 

29 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Dat komt er van als je de opgeroepen voorzitter en bijzitters een aalmoes geeft van 27 euro. Qua motivatie kan dat tellen om op een zondag te werken aan 3 euro per uur. If you pay peanuts, you get monkeys. En Ringo, de verzegde bak met stemformulieren wordt na 15u opengedaan. De stembiljetten worden in een enveloppe gestoken waarna de voorzitter deze naar het gemeentehuis brengt!
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Heel grappig gevolg van de 'voorakkoorden'. Zelf bij 'schijnverkiezingen' kunnen er dus nog foutjes in de 'planning' kruipen. Nadien een 'reden' zoeken voor corrigering is in het geval van computerstemming heel gemakkelijk, maar "te snel verwijderen van een USB- stick" is gewoon een 'lachwekkende' reden voor mensen die iets van computers kennen.
  • Joris Claes

    5 jaar geleden
    Overal terug mee papier en potlood. Weg mee die pc waarmee fraude nog makkelijker kan gepleegd worde.
  • Andre van deun

    5 jaar geleden
    Sommigen pleiten voor het potlood. Dan moet elke kiesbrief onberispelijk zijn, en in het verleden is meermaals vastgesteld, dat bij de manuele telling, een of ander onverlaat met het potlood strepen trok op bepaalde kiesbrieven om ze alzo ongeldig te maken. Conclusie : elk systeem heeft zijn voor- en of nadelen.
  • Michel De Deken

    5 jaar geleden
    En zo is dat altijd wel iets arm Belgie