Foto uit november 2014: kinderen van Syriëstrijders poseren met vlaggen van Islamitische Staat (IS) in de Syrische stad Raqqa, toen nog de ‘hoofdstad’ van het door IS uitgeroepen ‘kalifaat’.
Volledig scherm
Foto uit november 2014: kinderen van Syriëstrijders poseren met vlaggen van Islamitische Staat (IS) in de Syrische stad Raqqa, toen nog de ‘hoofdstad’ van het door IS uitgeroepen ‘kalifaat’. © AP

Frankrijk wil jonge kinderen van Syriëstrijders terughalen, hun moeders moeten achterblijven

De  autoriteiten in Frankrijk overwegen kinderen van Franse Syriëstrijders over te nemen van Syrisch-Koerdische milities. De moeders moeten dan achterblijven om vervolgd te worden door de lokale autoriteiten, zeggen overheidsbronnen tegen persbureau Reuters. Zij zullen dus worden gescheiden van hun kinderen.

47 reacties

  • Dick DECOCK

    5 jaar geleden
    De kinderen die daar geboren zijn hebben toch geen Europese nationaliteit, waarom terughalen??
  • Wim De Vos

    5 jaar geleden
    Ik begrijp het niet goed, in Amerika schreeuwen oranisaties moord en brand omdat kinderen van hun ouders worden gescheiden en hier doet vrt en child focus juist een oproep om de kinderen van de moeders te scheiden. Ik kan niet meer volgen.
  • Jean-Paul Hoornaert

    5 jaar geleden
    als ze terugkomen laat ze in christelijke gezinnen opvoeden
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Dommer kan niet!! Met die ''kinderen'' kun je niks meer aanvangen!!
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Een expert terzake heeft mij ooit verteld dat de opvoeding van een kind in de eerste 5 levensjaren cruciaal is. Daarna kan men dit niet meer rechtzetten. Conclusie : laat ze vooral ginder en neem geen enkel risico. Het gaat om enkele tientallen kinderen. Er zijn er miljoenen die er veel slechter aan toe zijn.