© VIER

Herman Brusselmans voor het eerst weer in ‘De Slimste Mens’? Dan weet je wat je te wachten staat

Julie Colpaert, Tourist LeMC en Michèle Cuvelier namen het woensdagavond tegen elkaar op in ‘De Slimste Mens’. Heb je de aflevering gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee.

nadb

Wie zat er in de jury?

Karen Damen en Herman Brusselmans. Een jaar verlof bij de jury van ‘De Slimste Mens’ heeft die laatste duidelijk goed gedaan. Hij zit terug in zijn oude stoel en is, zo blijkt, nog steeds grofgebekt.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Ik bel Stef Wauters elk jaar om te vragen of hij wil meedoen, elk jaar zegt hij nee. Weet je wat hij dan als reden opgeeft? Dat hij niet graag op tv komt.”

Herman Brusselmans krijgt een compliment over zijn vest: “Ik ben dat normaal niet gewoon om zoiets te dragen, maar ik heb de vroegere garderobe van Bo Van Spilbeeck gekocht.”

Herman Brusselmans: “Ik ben blij dat ik naast Karen Damen zit. Dat blijft toch een fantastische slet. Er heeft al meer volk op gezeten dan op de tribune van den Antwerp.”

Erik Van Looy: “Zijn jullie al eens overvallen?” Julie Colpaert: “Er was eens een man met een lang ding onder zijn jas die dat op mij richtte.” Herman Brusselmans: “Ik was het niet.”

Wat was het mooiste moment?

Julie Colpaert liet iedereen nog even een poepje ruiken door álles te weten over een beeldfragment van de Israëlische winnares van het Eurovisiesongfestival in Portugal: als je weet dat die Netta Barzilai heet en met het nummer Toy won, ben je een zeer te duchten kandidate.

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Julie Colpaert. De VTM-journaliste was bij momenten indrukwekkend en doet donderdagavond voor de zevende keer mee.

Wie moest het spel verlaten?

Tourist LeMC. De minzame rapper had een mindere dag. In het finalespel haalde hij een forse achterstand in, maar hij werd genekt door de gifbeker van Socrates.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (zeven afleveringen)

2. Saïd Boumazoughe (drie afleveringen)

3. Michèle Cuvelier (twee afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER