De Amerikaanse president Trump maakt nog steeds gebruik van zijn oude, onbeveiligde smartphone om met vrienden en kennissen te bellen.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump maakt nog steeds gebruik van zijn oude, onbeveiligde smartphone om met vrienden en kennissen te bellen. © ap

Trump belt nog steeds met zijn oude, onbeveiligde telefoon: “China en Rusland luisteren mee”

De Amerikaanse president Trump maakt nog steeds gebruik van zijn oude, onbeveiligde iPhone om met vrienden en kennissen te bellen. Dat meldt de New York Times, die zegt dat Chinese en Russische spionnen tijdens die privégesprekken meeluisteren en zo waardevolle informatie verzamelen over hoe ze de president en zijn beleid het beste kunnen beïnvloeden.

39 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Obama moest onmiddellijk zijn eigen smartphone inleveren; waarom Trump niet?
  • Walter Lippens

    6 jaar geleden
    Voor zijn prive gesprekken is dat volkomen normaal.
  • Andre van Ruyskensveld

    6 jaar geleden
    hij vertelt alleen maar zever ,niemand luistert nog
  • Christoffel Desmit

    6 jaar geleden
    Daarvoor moet je hem bewonderen. Hij doet gewoon zijn ding en komt ermee weg. Het is een bedrijfsleider die gewoon is dat alles naar zijn wens verloopt. Op zijn beleid echter is er veel op aan te merken. Benauwlijk te zien hoeveel macht één persoon kan uitoefenen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Och, die man doet en zegt toch maar wat in hem opkomt en of hij dat nu via zijn gsm-gesprekken doet of via zijn Twitterberichten maakt geen fluit uit. Wat hij ook doet, de wereld kijkt sowieso mee. Voor de republikeinen moet dat wel heel vervelend en zeer verontrustend zijn.