Het Brusselse Justitiepaleis.
Volledig scherm
Het Brusselse Justitiepaleis. © REUTERS

Onderbemand Brussels parket klasseert 1.700 dossiers: “Extra mankracht vrijmaken voor zware misdrijven”

Het parket van Brussel is van plan gedurende een tot twee maanden een hele reeks lichtere misdrijven niet te behandelen. Dat zeggen gerechtelijke bronnen, zo schrijven L'Echo en De Tijd vandaag. Volgens het Brusselse parket is dit echter een foute voorstelling van de feiten. 

101 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Belgische Justitie : de grootste klucht van Europa en omstreken. Laat de boefjes maar regeren.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    kan men eens opzoeken en in de pers publiceren hoeveel personen er betaald worden om te werken en hoeveel dossiers die mensen samen afwerken? Zou het al niet helpen dat ze eens starten om 4u per dag actief te werken ipv koffieklets te houden? Efficiëntie van Vlaamse werknemers is bij de hoogste ter wereld, kan men dit eens vergelijken met Brusselse ambtenaren? Wie durft?
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    Verkeersboetes seponeren ze nooit, belastingsaanslagen seponeren ze nooit, GAS-boetes seponeren ze nooit......Al deze daden wegen dan ook veel zwaarder als een simpel inbraakje of diefstalletje.
  • aaron aerts

    6 jaar geleden
    Als je een boete niet betaald hebt staan ze er wél heel snel. Ben je een crimineel, dan is het niet zo dringend.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    We hebben HONDERDEN politici teveel in al die regeringen en provincies. We hebben veel teveel generaals, maar te weinig soldaten, zo gaan we geen enkele oorlog winnen tegen alle criminaliteit. Zet eerst die overtollige kopstukken op die dossiers.