© Photo News

Jamie Lee Curtis, de topactrice die stal, loog en bedroog voor drugs: “Belangrijker dan huwelijk en kinderen”

Dat Jamie Lee Curtis jaren geleden een drugsprobleem had, heeft ze nooit weggestopt, maar in een interview met People praat ze nu openhartig over die donkere periode. De 59-jarige actrice die bekend werd met films zoals Halloween, A Fish Called Wanda en True Lies, vertelt dat ze veel geluk heeft gehad dat ze haar zware verslaving overleefde.

jdr

De ellende begon toen ze in 1989 na een kleine cosmetische ingreep aan haar ogen pijnstillers op basis van opiaten kreeg voorgeschreven. “Toen begon een periode van tien jaar waarin ik stal, loog en bedroog om aan mijn gerief te raken. En niemand wist ervan. Niemand.” Zelfs haar echtgenoot, Christopher Guest, was niet op de hoogte van haar verslaving. Pas toen in 1998 haar oudere zus Kelly Lee merkte dat ­Jamie Lee pillen van haar had gestolen, kwam haar probleem aan het licht. Enkele maanden later, begin 1999, liet ze zich opnemen.

“Belangrijker dan huwelijk, kinderen en carrière”

“Mijn verslaving overwinnen is de grootste verwezenlijking in mijn leven”, zegt Curtis nu. “Belangrijker dan mijn huwelijk, mijn twee kinderen en mijn carrière.” Ze onderstreept daarbij dat ze tot op vandaag naar bijeenkomsten van drugsverslaafden gaat. Voor zichzelf, maar ook om anderen op het rechte pad te brengen.

Curtis kadert haar strijd ook in de breuk die ze met de familietraditie wil maken. Haar vader, acteur Tony Curtis, had zijn leven lang problemen met alcohol, cocaïne en heroïne. Haar halfbroer Nicolas Curtis stierf aan een overdosis in 1994. “Door 20 jaar drugsvrij te zijn, doorbreek ik de vicieuze cirkel die de levens van mijn familie heeft verwoest”, aldus nog de actrice.

Lees ook. Weer huiveren met ‘HALLOWEEN’

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer